Ode aan bierhistorie Kessel  

De kleurrijke bierhistorie van ons dorp triggerde ons dermate dat op een mooie zomeravond

het idee ontstond om er met verrassend bier een hoofdstuk aan toe te voegen.

Achtergrond 

Kessel is een dorp met een rijke geschiedenis. Gelegen op de hoge Maasoever bewaart Kessel ook vandaag de dag nog veel van zijn roemrijk verleden. De handel heeft er van oudsher een belangrijke plaats ingenomen en bier werd een warm hart toegedragen. Zo herbergde Kessel rond 1870 een drietal kleinschalige bierbrouwerijen. De ambachtelijke maar relatief inefficiƫnte productie, grondstoffenschaarste en toenemende concurrentie zorgden er onder meer voor dat het hoofd niet boven water kon worden gehouden; de laatste bierbouwerij in Kessel sloot in 1920 haar deuren.

Ons verhaal  

De kleurrijke bierhistorie van Kessel triggerde ons dermate dat het idee ontstond om er middels verrassend bier een hoofdstuk aan toe te voegen. Met bieren die bijdragen aan genieten van de authenticiteit en gezelligheid in ons dorp Kessel - vroeger genaamd Casle - en regio. Na veel proeven en experimenteren lukte het ons: fris, krachtig, vol van smaak en lekker doordrinkbaar. Wat waren we trots. Alle reden om onze passie onder de naam Casle in 2018 het levenslicht te laten zien.

Casle Biermakers

Uitgangspunten  

Liefhebbers laten genieten en onze afnemers net zo enthousiast maken van ons bier als wijzelf, daar gaan we voor. De microbrouwerij van Gert - een van de Casle Biermakers naast Paul en Theo - is inmiddels te klein geworden. We laten nu onze bieren brouwen bij een nabij gelegen kleine familiebrouwerij met dezelfde uitgangspunten als wij. Om het milieu zo min mogelijk te belasten, is gekozen voor statiegeldvrije flesjes en een doosverpakking gemaakt van gerecycled papier.

Casle bierassortiment

Casle Bier - fris, krachtig, vol van smaak 

Ons assortiment telt momenteel drie verschillende bieren die zeer gewaardeerd worden. Al geproefd?

Casle Blondj

CASLE BLONDJ 

Licht blond bier (4,8%) van hoge gisting. Vol van smaak, fris in afdronk door toevoeging van een vleugje koriander. Aangenaam doordrinkbaar bier met karakter. Ervaar het zelf.

Casle Witte

CASLE WITTE 

Stevig witbier (6,8%) van hoge gisting met kenmerken van Weizenbier. Fris en mooi in balans met een vleugje smaak van koriander en sinaasappelschil. Gevaarlijk lekker.

Casle Triepel

CASLE TRIEPEL  

Karaktervol tripel saison bier (7,5%) van hoge gisting. Krachtig van smaak door dry hopping, ietwat droog met verfrissend zuurtje. Liefhebbers komen met dit bier zeker aan hun trekken.

Meer weten? Stuur ons een bericht, we informeren je graag.

LAAT HET LEVEN STROMEN - CASLE BIERMAKERS